Hantverkare i Järfälla, entreprenad med ROT-avdrag

För att hitta hantverkare eller byggfirmor I Järfälla, börja här. Vi ger dig råden för att komma igång och tips för att få ett bra pris på det arbete du vill ha utfört.

Hitta hantverkare i Järfälla

Med nästan 70 000 invånare är Järfälla en stor kommun, även med Stockholmsmått mätt. I kommunen finns hundratals firmor, små och stora, registrerade inom bygg, renovering, entreprenad, markarbeten, värmepumpar och allt annat som berör tjänster för husägare.

Hur gör du då för att hitta en kunnig och proffsig hantverkare som har erfarenhet av det du vill ha utfört och samtidigt kan erbjuda dig ett rimligt pris? Här är Entreprenad-Stockholms fem bästa tips:

1. Minst fem offerter

Hitta rätt hantverkare i Järfälla.
Hitta rätt hantverkare i Järfälla.

Utgångspunkten för ditt offertförfarande ska alltid vara att aldrig nöja dig med bara en prisuppgift. Så oaktat om du ska bygga en veranda i Skälby eller renovera ett badrum i Jakobsberg så finns det bara fördelar med att kontakta några olika hantverkare och be dem komma med offerter. Sikta på att alltid ta in fem stycken, då får du en riktigt bra bild över vad som är ”rätt” kostnad för ditt byggprojekt.

2. Hitta hantverkarna

De flesta hantverkare i Stockholmsregionen är verksamma över flera kommuner eller hela staden, men även i Järfälla finns det mindre enmansföretag och liknande som främst åtar sig uppdrag i närområdet. Det är alltid bra att ta in offerter från olika stora företag, för att då kunna se om den lilla lokala aktören kan matche eller trumfa en större byggfirmas eller entreprenörs anbud.

Idag är denna typ av prisuppgifter enkla att ta in genom gratis webbtjänster. För dig som exempelvis är på jakt efter snickare eller byggfirma för bygge eller renovering finns sajter såsom www.proffsbyggare.se (fler motsvarande tjänster för allt från badrumsrenoveringar, köksrenoveringar eller fönsterbyten hittar du i vår kommunlista) där du kostnadsfritt fyller i ett formulär med dina önskemål, varpå upp till fem stycken företag som är verksamma i Järfälla med omnejd hör av sig med prisförslag.

3. Så vet du vilken hantverkare som är bäst

Oavsett omfattning på arbetet som ska utföras så finns det några bra standardfrågor att bocka av för att vaska fram den entreprenör som är bäst lämpad för ditt arbete. Några exempel är:

  • Har ni gjort den typ av arbete jag efterfrågar tidigare?
  • Kan jag få kontaktuppgifter till någon av era tidigare kunder?
  • Tar ni betalt enligt fast pris eller debiterar ni per timme?
  • Är ni utbildade/certifierade inom det område mitt arbete gäller?
  • Hur besiktigas resultatet? Vad händer om något blir fel?
  • Vilka försäkringar har ni?

Börja med dessa kontrollfrågor så får du antagligen en mycket god bild av vilka av entreprenörerna som är mest seriösa och ger ett professionellt intryck.

4. Pris och projektstart

När du sållat bort de firmor som inte känns tillräckligt seriösa eller kunniga har du förhoppningsvis två eller tre kvar att välja mellan. Se då över dels deras pris och dels när de kan börja arbete. Ibland kan det vara värt att betala ett högre pris om hantverkaren är mer flexibla med projektstarten, beroende på ditt eget schema.

Glöm inte att alltid jämföra priserna efter eventuellt ROT-avdrag, först då ser du vad du i slutändan faktiskt betalar. Idag gäller ROT-avdraget de flesta renoveringar och tillbyggnader som sker i hus, fritidshus eller bostadsrätter, inklusive installat värmepumpar

5. Skriv ett avtal

Om bi ponerar att du är ute efter att få huset i Viksjö ommålat och har jämfört priser från några olika målare och till slut fattat tycke för en av firmorna. Då kvarstår endast att skriva ett avtal med hantverkaren, innan arbetet drar igång och innan några pengar byter ägare. Med ett avtal som reglerar vad som ska göras, när det ska göras och vad det får kosta får ni en enklare resa mot ett färdigt framgångsrikt arbete. Ofta har entreprenörerna själva färdiga avtal att ta del av, i annat fall kan du hitta en avtalsmall här.

Fakta om Järfälla

Järfälla ligger strax norr om Stockholms stad och är en av de större av Stockholms läns 23 kommuner. De stora stadsdelarna i kommunen heter Barkarby-Skälby, Jakobsberg, Viksjö och Kallhäll-Stäket. Från Stockholm city går det att ta sig till Järfälla med pendeltåg till flera olika stationer samt med buss. I kommunen ligger även Barkaby handelsplats med flera olika stora byggvaruhus samt IKEA.

Till kommunlistan.

Ska du flytta? Läs allt om hur du hittar prisvärda flyttfirmor i Stockholm.