Täby och Danderyd

Här hittar du seriösa entreprenörer i Täby och Danderyd, inom bygg/snickeri, takfirmor, fönsterinstallatörer, värmepumpsföretag, målare, markentreprenörer med mera. Vi ger dig råden för att hitta rätt firma, med rätt kompetens och till rätt pris. Att kostnadsläget är högre i Stockholm än övriga landet behöver inte betyda att du ska betala överpris för dina hantverkartjänster – med lite smarthet och rätt kundbeteende så går det att komma ner många procent i pris på köpta tjänster.

Så hittar du seriösa entreprenörer i Täby och Danderyd

 
Steg ett när du vill leta en entreprenör är att ta in prisförslag. Det många gör fel är att de hittar ett företag via en googling, en annons i lokaltidningen eller på rekommendation från en granne, och sedan nöjer sig med det. Istället ska du alltid leta upp runt fyra-fem olika aktörer inom den sektor där du vill ha en tjänst utförd och be dem inkomma med skriftliga prisförslag (gärna efter ett hembesök så att de kan ge en så kvalificerad offert som möjligt).

Så här gör du för att kostnadsfritt och smidigt begära in prisförslag från seriösa företag som blivit manuellt granskade och utvalda och som är verksamma i norra Stockholm. Leta upp din tjänst i vänsterkolumnen och klicka på länken till höger så kommer du till kontaktformuläret.

Vad du vill ha hjälp med: Gratistjänst för offerter i Täby/Danderyd:
Anlita snickare eller byggfirma, byggföretag, totalentreprenad, husbyggare Klicka här för att ta in byggofferter
Anlita målare, fasadmålning, tapetsering, renoverings/restaureringsmåleri Klicka här för att ta in målarofferter
Fönsterbyte eller fönsterrenovering, takfönster, PVC-fönster, aluminium/trä, fönsterinstallation Klicka här för att ta in fönsterofferter
Badrumsrenovering och badrumsbygge, kakelsättning, VVS, rörmokare, våtrumsarbete Klicka här för att ta in badrumsofferter
Köpa/installera värmepump (bergvärme,luft/luft,, luft/vatten, jordvärme, sjövärme) Klicka här för att ta in värmepumpsofferter
Anlita en flyttfirma, flyttföretag, kontorsflytt, transport Klicka här för att ta in flyttofferter
Lägga tak eller takrenovering, tegel-, plåt-, betong-, shingeltak Klicka här för att ta in takofferter
Markarbeten, dränering, marksten, grävning, anläggningsarbete Klicka här för att ta in markofferter

Så får du ned priset utan att tumma på kvalitet

Efter att ha fått offerter från entreprenörerna väljer du ut två eller tre som du tycker verkar mest intressanta. Gå delvis på priset de erbjuder, men minst lika mycket på vilket intrycke de ger och hur pass väl de förstår det arbete du vill ha utfört.

Ställ dessa frågor för att vaska fram guldkornen bland entreprenörerna som vill vinna dig som kund:

Har ni F-skattesedel? Självklar fråga men det händer att oseriösa företag inte ens är juridiska företag, vilket för med sig många problem om något går fel.

Drar ni av ROT-avdrag på fakturan? Är ditt arbete en ROT-avdragsgill tjänst så ska avdraget göras direkt på fakturan – säkerställ att entreprenören har koll på detta.

Vilka certifieringar har ni? Vilka branschorganisationer tillhör ni? Alla branscher och företag måste inte nödvändigtvis vara anslutna till organisationer och inneha en massa certifieringar, men det är ett bra sätt att få svart på vitt om vilka kompetenser de har.

– Har ni tidigare exempel på ert arbete ni kan visa upp? De flesta seriösa entreprenörer kan ge dig referenskunder som du också får kontakta och höra med hur de upplever sin köpta tjänst.

Med ovanstående frågor och med tumregeln att alltid ta in priser från olika entreprenörer ökar chansen drastiskt att få till ett så bra pris som möjligt utan att tumma på kvaliteten i utförandet, med hjälp av seriösa företag som jobbar i både Täby och Danderyd.

Läs mer om generella tips när du ska utföra entreprenad i Stockholm.