Seriösa hantverkare i Nacka till rätt pris

Att anlita hantverkare i Nacka är ofta ett angenämt jobb om du som kund tar dig tid att kontakta någon av de hundratals entreprenörer som verkar i kommunen.

För- och nackdelar med hantverkare i Nacka

Hantverkare Nacka entreprenörer StockholmÄven om prisläget i Stockholm och Nacka generellt är högre än i många kommuner i landet så finns det också fördelar med att köpa tjänster i denna typ av storstadsregion. Bara i Nacka finns mängder av entreprenörer som utför allt från snickeri- och målningsjobb till mer avancerade hantverkartjänster som badrumsrenoveringar, fönstermontering, installationer av värmepumpar och andra energilösningar, eller utför olika markarbeten. Till dessa kommer givetvis firmor i övriga Stockholm som också är verksamma i Nacka med omnejd.

Dessa steg hjälper dig få till en så bra affär som möjligt där du tar fasta på fördelarna med att bo i Stockholm/Nacka samt minimerar nackdelarna:

1. Var inte rädd för att förhandla

Om du tar in ett prisförslag från en enskild hantverkare i Nacka har du egentligen ingen aning om deras offert till dig är rimlig eller inte. På mindre orter kan priserna ofta vara så låga de bara kan då kundunderlaget är sämre, men i Stockholm kan du ha otur att hitta en entreprenör som saltar fakturan ordentligt. Det gör att det är viktigt att du aldrig nöjer dig med din första kontakt utan begär in priser från ett flertal aktörer, oavsett vilken tjänst du söker hjälp med.

2. Var tydlig och rak

Var hela tiden tydlig med vad du förväntar dig av hantverkarna du förhandlar med, och var också ärlig med när du inte förstår något. Du har rätt att ha järnkoll på tjänsten du köper, ställ frågor när du är osäker på något.

Saker som du bör ha med tidigt i processen och avtala med hantverkaren är:

  • Pris – hur ska arbetet debiteras? Per timme eller fast pris? Hur mycket, om något, får hantverkaren överstiga ert avtalade pris?
  • Hur stor del av prisförslagen du får är giltigt för ROT-avdrag (en 50-procentig skatterabatt som täcker in de flesta arbeten som rör hus och bostadsrätter)?
  • Har de referenser från andra kunder i Nacka eller närliggande kommuner? Be att få kontaktuppgifter till dessa i så fall så att du kan verifiera hantverkans kompetens med en oberoende part.

Med dessa steg som utgångspunkt bygger du en solid grund för ett fortsatt lyckat samarbete med entreprenören du till slut väljer.

Länktips: Allt fler villa- och radhusägare intresserar sig för takfönster och takkupor. Läs gärna mer om detta ämne här: www.takfonster.n.nu för tips och prisinformation om denna härliga metod för ljusinsläpp och ökad känsla av rymd.

3. Inga pengar innan avklarat jobb

När du är överens med en entreprenör skriver ni ett avtal och arbetet utförs. Det är mycket viktigt att du inte betalar något i förskott, om det inte finns synnerliga skäl till detta. Praxis är att betala när resultatet är framför dig, inte före.

I korthet bör du alltså göra följande för att fixa verandan, värmepumpen, tillbyggnaden, balkongen, målningen, eller annan tjänst i Nacka:

  • Ta in offerter från olika firmor (se lista över kostnadsfria tjänster för offertbegäran på vår kommunsida).
  • Jämför, förhandla, avtala.
  • Betala efter avklarat jobb.